понеділок, 26 січня 2015 р.

СОБОРНА МОЯ УКРАЇНО!



Сьогодні в Україні особлива  дата – День Соборності України. День 22 січня 1919р. увійшов до національного календаря як велике державне свято.
Соборність України – одна з важливих тем історії України. Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була особливо болючою й неймовірно складною.
В цей день учні прийшли до гімназії в українських вишиванках, які були прикрашені жовто-блакитними стрічками та іншими національними символами.
На першому уроці в усіх класах пройшли виховні години „Від історичної злуки до омріяної злагоди" , „Благословенна у віках держава наша Україна", на яких учні переглянули документальний фільм  „Злука",  презентації та документальні хроніки про підписання Акту злуки 22.01.1919року між УНР та ЗУНР.
Після першого уроку учні зібралися на урочистий захід. З 1-го на 2-й поверх гімназії , учні 1 - 11 класів разом з учителями,  утворили живий «Ланцюг єднання». Взявшись за руки вони передавали  віночок, як традиційний оберіг українського народу.

  

  

Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.
Гідне відзначення державного свята – Дня Соборності та Свободи України – сприяє зміцненню єдності людей навколо ідеї соборної української держави, утвердженню ідеалів свободи і демократії, вихованню у громадян почуття національної гідності. Віриться, що наші вихованці стануть справжніми патріотами держави, ім’я якій – Україна!    

Немає коментарів:

Дописати коментар